Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Immunrendszer-erősítő, vírusellenes gyógynövények
  2023-12-13 21:15:53, szerda
 
  Nagyon sokféle vírus létezik, amelyek pillanatok alatt képesek betegségeket okozni. Éppen ezért nagyon lényeges, hogy megerősítsük az immunrendszerünket, hogy minél hatékonyabban tudjon fellépni ezekkel a betolakodókkal, kórokozókkal szemben. Mutatjuk is, hogy milyen gyógynövények lehetnek a segítségünkre, ha szeretnénk elkerülni a vírusok okozta betegségeket.

A zsályát már évezredek óta használja - sikerrel - a hagyományos kínai és az ájurvédikus orvoslás. A zsálya nagyon hatékony a betegségek megelőzésében és a fertőzések leküzdésében.

A gyógynövény antioxidáns, vírusellenes és gyulladáscsökkentő hatásokkal rendelkezik. Nagy mennyiségben tartalmaz diterpéneket, amelyek nagyon hatékony vírusellenes hatással rendelkeznek.

A legjobb, ha teaként fogyasztjuk, ily módon a nyugtató hatását is maximálisan élvezhetjük.

Az olívalevél vírusellenes tulajdonságait is kihasználhatjuk. Nemcsak a megfázás vagy influenza okozta vírusokkal bánik el nagyon eredményesen, hanem nagyon hatékony lehet a tüdőgyulladás, a krónikus fáradtság, a húgyúti fertőzések, az övsömör, a fogászati és fülfertőzések kezelésében és megelőzésében.

A reishi gomba nem más, mint egy remek adaptogén gyógynövény, amely megerősíti a szervezetet, így az sokkal hatékonyabban tud fellépni a fertőzésekkel szemben.

A reishi poliszacharidokat és triterpéneket tartalmaz nagy mennyiségben, melyek együttesen segítenek az immunválasz fokozásában és a gyulladás csökkentésében. Az eddigi kutatási eredmények azt mutatják, hogy vírusellenes hatása is kiemelkedő.

A fokhagyma olyan kémiai vegyületeket tartalmaz, amelyek hatékonyan pusztítanak el különféle betegségeket okozó kórokozókat, mint például a tuberkulózist vagy a herpeszt okozó mikroorganizmusokat. Az egyik legjobb vírusellenes gyógynövény a herpesz ellen és annak kezelésében. Ha fülfertőzésünk van, akkor is számíthatunk a fokhagyma segítségére.

A fokhagyma eredményes kehet még a magas vérnyomás csökkentésében, a szív- és érrendszeri egészség fenntartásában és a hajhullás kezelésében is.

A bodza immunrendszer-erősítő és vírusellenes hatásokkal rendelkezik. Jelentősen képes lerövidíteni a megfázás időtartamát, illetve a tüneteket is csökkenteni tudja. A bodza és a bodzakivonat az influenza tüneteit is enyhítheti.

A bodza antioxidánsokban és gyulladáscsökkentő vegyületekben gazdag. A gyógynövény immunstimuláns vegyületeket is tartalmaz.

Immunrendszer-erősítő, vírusellenes gyógynövények - 2. rész:
Az immunrendszerünk támogatásra szorul, hiszen rengeteg olyan vírus és kórokozó leselkedik ránk nap mint nap, amelyek nagyon súlyos betegségeket képesek előidézni, de csak abban az esetben, ha nem készítjük fel az immunrendszerünket ezeknek a betolakodóknak az érkezésére. Hiszen egy erős immunrendszerrel szemben esélyük sincs sem a vírusoknak, sem a gombáknak, sem pedig a baktériumoknak. Folytatva az előző cikkünket olyan gyógynövények kerülnek terítékre, amelyek remek vírusellenes hatással rendelkeznek.

Az egyik remek vírusellenes gyógynövény nem más, mint az oregánó. Az oregánóolajjal kapcsolatban már korábban bebizonyosodott, hogy nagyszerű antibakteriális hatással is rendelkezik. Egyes esetekben van annyira hatékony, mint egy-egy antibiotikum.

Az oregánó timol és karvakrol nevű vegyületekben gazdag, amelyek nemcsak antibakteriális, hanem remek gombaellenes hatásokkal is rendelkeznek. A karvakrol vírusfertőzések esetén is nagyon hatékony. Egyes leírások alapján nemcsak gyulladást csökkent, hanem a daganatmegelőző hatása is egészen kiemelkedő.

Az édesgyökérrel kapcsolatban bebizonyosodott, hogy nagyon eredményes lehet az influenza és a hepatitisz vírussal szemben. Az édesgyökér triterpenoid vegyületet tartalmaz nagy mennyiségben, amely nemcsak antioxidáns hatással rendelkezik, hanem immunstimuláns hatásokkal is, illetve nagy szerepe van abban, hogy a szervezetben csökkenjen a szabad gyökök mennyisége.

Az édesgyökeret sokféle betegség esetén használhatjuk, mégpedig nagyon eredményesen. Hatékony lehet a torokfájás kezelésében, ezen kívül csillapítja a köhögést. Kiváló természetes gyógyszer lehet, ha mellékvese-fáradtságban szenvedünk, illetve kiemelkedő a fájdalomcsillapító hatása is.

Az astragalusgyökeret már évezredek óta alkalmazza eredményesen a hagyományos kínai orvoslás. A gyógynövény remek vírusellenes hatással rendelkezik.

A gyógynövénynek nagy szerepe van az immunrendszer erősítésében. Az astragalus stimulálja az immunrendszert és nagyon hatékony lehet az influenza és a megfázás megelőzésében.

Az astragalusra nemcsak a vírusfertőzések kezelésében számíthatunk, hanem a gyulladás csökkentésében is, illetve az antibakteriális hatása is kiemelkedő. Ezen kívül sebkezelésre is használhatjuk.

A bíbor kasvirág segít az immunrendszer támogatásában és az optimális egészség fenntartásában. A gyógynövény fitokemikáliákban is bővelkedik, amelyek csökkenthetik a vírusfertőzések és a daganatok kialakulásának az esélyeit.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: antioxidánsokban, immunrendszerrel, immunrendszerünk, vírusfertőzések, kihasználhatjuk, antibakteriális, bebizonyosodott, daganatmegelőző, tulajdonságait, csökkentésében, gyógynövénynek, immunstimuláns, betolakodóknak, fülfertőzésünk, fenntartásában, baktériumoknak, immunrendszert, oregánóolajjal, kialakulásának, betolakodókkal, immunrendszer, vegyületekben, használhatjuk, megelőzésében, fülfertőzések, gyógynövények, csökkenthetik, segítségünkre, tüdőgyulladás, édesgyökérrel, tuberkulózist, triterpéneket, támogatásában, hatékonyabban, fertőzésekkel, rendelkeznek, vírusok okozta, hagyományos kínai, ájurvédikus orvoslás, zsálya nagyon, betegségek megelőzésében, fertőzések leküzdésében, gyógynövény antioxidáns, nyugtató hatását, olívalevél vírusellenes, megfázás vagy, krónikus fáradtság, húgyúti fertőzések, reishi gomba, remek adaptogén, sokkal hatékonyabban, fertőzésekkel szemben,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Sirató  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Aki szeret, annak senki sem id...  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam Krisztinától  802 esztendeje, 1222. április ...  Paul David Tripp Április 25  Beney Zsuzsa - Sirató  Maradék idő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam Gizike bar...  Az udvariasság alapja: önismer...  Facebookon kaptam  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Minden gyerek jó.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Volt egy...  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Két tekintet van  Facebookon kaptam  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Facebookon kaptam  Vannak arcok  A Mester kezének érintése  Facebookon kaptam  A Mester kezének érintése  Messziről jött ember  Facebookon kaptam  802 esztendeje, 1222. április ...  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Az Európai Unió is foglalkozik...  Ahogy emelkedik a rezgés...  Paul David Tripp Április 26  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Fodor Ákos költő,  Ünnepelj csak  Április 22. a Föld napja,  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A végzet az  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Facebookon kaptam  Szent György nap  Facebookon kaptam  Bizonyos kulturális szint nélk...  Facebookon kaptam  Alakot vált...  Facebookon kaptam  Az idő elsodorja létezésünk  Nehezen engedem  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Volt egy...  Ma  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Föld napja  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Facebookon kaptam  Két tekintet van  Minden szülő a lényével nevel.  Alakot vált...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aki szeret, annak senki sem id...  Mindenünk, amink van, amit sze...  Az elfogadásnak...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Próbálkozni kell ahhoz,  Gondolatok az életről és szere... 
Bejegyzés Címkék
vírusok okozta, hagyományos kínai, ájurvédikus orvoslás, zsálya nagyon, betegségek megelőzésében, fertőzések leküzdésében, gyógynövény antioxidáns, nyugtató hatását, olívalevél vírusellenes, megfázás vagy, krónikus fáradtság, húgyúti fertőzések, reishi gomba, remek adaptogén, sokkal hatékonyabban, fertőzésekkel szemben, reishi poliszacharidokat, immunválasz fokozásában, gyulladás csökkentésében, eddigi kutatási, fokhagyma olyan, tuberkulózist vagy, herpeszt okozó, egyik legjobb, herpesz ellen, fokhagyma segítségére, fokhagyma eredményes, magas vérnyomás, hajhullás kezelésében, megfázás időtartamát, influenza tüneteit, bodza antioxidánsokban, gyógynövény immunstimuláns, immunrendszerünk támogatásra, erős immunrendszerrel, előző cikkünket, egyik remek, oregánóolajjal kapcsolatban, oregánó timol, karvakrol vírusfertőzések, daganatmegelőző hatása, édesgyökérrel kapcsolatban, hepatitisz vírussal, édesgyökér triterpenoid, szervezetben csökkenjen, szabad gyökök, édesgyökeret sokféle, torokfájás kezelésében, gyógynövény remek, gyógynövénynek nagy, immunrendszer erősítésében, astragalus stimulálja, megfázás megelőzésében, astragalusra nemcsak, vírusfertőzések kezelésében, antibakteriális hatása, bíbor kasvirág, immunrendszer támogatásában, optimális egészség, gyógynövény fitokemikáliákban, daganatok kialakulásának, antioxidánsokban, immunrendszerrel, immunrendszerünk, vírusfertőzések, kihasználhatjuk, antibakteriális, bebizonyosodott, daganatmegelőző, tulajdonságait, csökkentésében, gyógynövénynek, immunstimuláns, betolakodóknak, fülfertőzésünk, fenntartásában, baktériumoknak, immunrendszert, oregánóolajjal, kialakulásának, betolakodókkal, immunrendszer, vegyületekben, használhatjuk, megelőzésében, fülfertőzések, gyógynövények, csökkenthetik, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 7394
  • e Hét: 32285
  • e Hónap: 63771
  • e Év: 268472
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.